חיפוש

5 עובדות שלא הכרתם על בניה ירוקה!

בנייה ירוקה, גישת בנייה ידידותית לסביבה, ממשיכה לצבור תאוצה בענף הבנייה ברחבי הארץ והעולם. בעוד שרבים מכירים את העקרונות הבסיסיים של בנייה ירוקה, יש כמה עובדות פחות ידועות שמדגישות את החדשנות, ההשפעה והיתרונות של שיטת הבנייה המהפכנית הזו. במאמר זה ריכזנו עבורכם 5 עובדות שלא הכרתם על בניה ירוקה, קריאה מהנה!

 

לבניה ירוקה יש תקן!

בניה ירוקה מעוגנת בתקן ייחודי, הנקרא תקן בניה ירוקה 5281. התקן הזה למעשה מגדיר את הפרמטרים הקובעים אם מבנה נחשב לכזה שנבנה בגישת הבניה הירוקה. לרוב, כשקבלני בניין מעוניינים לתכנן פרויקט ברוח הבניה הירוקה, הם ניגשים לחברות המתמחות בבנייה ירוקה דוגמת EVERGREEN שיכולות ללוות אותם בתהליך הזה מתחילתו ועד סופו ללא מכשולים מיותרים.

קבלני בניין

 

גגות ירוקים הם יותר מסתם אסתטיים

חשבתם שגגות ירוקים מכוסים צמחייה הם רק מושכים מבחינה ויזואלית? חשבו שוב! גגות כאלו גם מציעים מגוון יתרונות סביבתיים. גגות חיים מסייעים להפחית את אפקט אי החום העירוני על ידי ספיגת חום ומתן בידוד טבעי, מה שמוביל לצריכת אנרגיה נמוכה יותר לטובת חימום וקירור מלאכותי בבית. בנוסף, גגות ירוקים מקלים על ניצול מי גשמים, משפרים את איכות האוויר ותומכים במגוון הביולוגי באזורים עירוניים.

 

בנייני אנרגיה "נטולי אנרגיה" הופכים לנפוצים

בניינים נטולי אנרגיה, המייצרים אנרגיה מתחדשת ככל שהם צורכים במהלך שנה, הם התקדמות משמעותית בבנייה ירוקה. מבנים אלו משלבים תכנון חסכוני באנרגיה, מקורות אנרגיה מתחדשים כגון פאנלים סולאריים וטכנולוגיות מתקדמות להשגת איזון בין שימוש והפקה באנרגיה. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת וסטנדרטים של יעילות אנרגטית מתפתחים, השכיחות של בניינים עם אפס אנרגיה צפויה לעלות.

בנייה ידידותית לסביבה

 

חומרים "ברי קיימא" הם מבטיחים יותר מחומרים ממוחזרים

בעוד רבים מאיתנו מהללים את החומרים הממוחזרים, חומרים ברי קיימא כוללים מגוון רחב יותר של קריטריונים. חומרים ברי קיימא לא רק ממוחזרים אלא גם עמידים, מופקים ממקור מקומי כדי להפחית את פליטת התחבורה, אינם רעילים לקידום איכות האוויר בתוך הבית, ונאספים או מיוצרים בצורה אחראית כדי למזער את ההשפעה הסביבתית. לבחירת חומרים ברי קיימא יש תפקיד מכריע בהפחתת טביעת הרגל הפחמנית של פרויקטי בנייה.

 

בנייה ירוקה משפרת את העמידות בפני שינויי אקלים

אולי קשה להאמין, אבל שיטות בנייה ירוקה תורמות לבניית חוסן מפני השפעות שינויי האקלים! על ידי שילוב תכונות כגון עיצוב סולארי פסיבי, בידוד בעל ביצועים גבוהים ומערכות ניהול מים יעילות, מבנים ירוקים מצוידים טוב יותר לעמוד באירועי מזג אוויר קיצוניים, להפחית את הביקוש לאנרגיה במהלך גלי חום או התקופות קור, ולהסתגל לתנאי הסביבה המשתנים. בנייה ירוקה היא לא רק בת קיימא אלא גם משפרת את החוסן של מבנים וקהילות מול אתגרי האקלים, שהופכים להיות משמעותיים יותר משנה לשנה.

גגות ירוקים

אולי תאהבו גם את